.......... κοινωνία, άνθρωπος, ιδέες, πολιτισμός, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη
................. * ο αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΑΛΛΙΣΤΏ

ΚΑΛΛΙΣΤΏ
..........................................................................Κοντά στα προβλήματα του πολίτη

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για την κυβέρνηση η επιστολή της EBU

 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνει απευθείας την αρμοδιότητα διορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.  
 Η επιστολή της EBU έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι εκκρεμεί (στα τέλη Σεπτεμβρίου) η απόφαση για την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στον ευρωπαϊκό οργανισμό. Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνει ότι η πορεία σύστασης της ΝΕΡΙΤ, από την κορυφή μέχρι τις προσλήψεις του προσωπικού, είναι διαβλητή και οδηγεί σε ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο της Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. 
"Κόλαφο για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις" χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή της EBU, καθώς "ο ασφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ παραβιάζει τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανεξαρτησία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και εκθέτει τη χώρα διεθνώς" αναφέρει.
"Δείχνει ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν η δημιουργία ενός μορφώματος κομμένου και ραμμένου στα κυβερνητικά μέτρα που δεν θα υπακούει ούτε σε στοιχειώδεις κανόνες" επισημαίνει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου.
Τέλος, κλείνει με τη δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης "για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με νέους όρους διαφάνειας και ανεξαρτησίας, με προσήλωση στην ανεξάρτητη ενημέρωση, τον πολιτισμό και το διάλογο με την κοινωνία".
 


 - δείτε: http://stokokkino.gr/article/10961/SURIZA-Kolafos-gia-tin-kubernisi-i-epistoli-tis-EBU#sthash.frAiXR8I.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου