.......... κοινωνία, άνθρωπος, ιδέες, πολιτισμός, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη
................. * ο αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΑΛΛΙΣΤΏ

ΚΑΛΛΙΣΤΏ
..........................................................................Κοντά στα προβλήματα του πολίτη

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

     Κινήματα          



Μεγάλη πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία ΧΑΝΘ και κατέληξε στον Λευκό Πύργο. Την πορεία διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. 
Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι επιτροπές αγώνα τόνιζαν ότι "Η Eldorado Gold συνεχίζει την καταστροφική της εξόρυξη στις Σκουριές στη Χαλκιδική. Είναι απόλυτη ανάγκη να τους σταματήσουμε πριν η καταστροφή γίνει ανεπανόρθωτη. Απαιτούμε να φύγει άμεσα η Eldorado από τον Κάκκαβο. Ζητάμε την άμεση απαλλαγή των 350 διωκόμενων αγωνιστών. Αγωνιζόμαστε για να μην χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν από την εξόρυξη χρυσού".

Και καλούσαν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης "Να μην αφήσουμε την Βόρεια Ελλάδα να καταστραφεί από τους χρυσοθήρες. Να μην αφήσουμε τον καρκίνο να έρθει στα σπίτια μας".

Στην μεγάλη πορεία συμμετείχαν με πανό ο Σύλλογος Επαγγελματιών Χαλκιδικής, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στον τουρισμό, κάτι που δείχνει τη βεβαιότητα ότι παραγωγικές δραστηριότητες θα καταστραφούν αν συνεχιστούν οι εργασίες της εταιρείας.

Ακούστηκαν συνθήματα όπως «Δίνουμε αγώνα μην έχετε αυταπάτες, είμαστε αγωνιστές και όχι τρομοκράτες» και «Χωράφια με κυάνιο και αρσενικό, αυτό είναι το κέρδος από τον χρυσό».
Οι διαδηλωτές σχημάτισαν το SOS με μεγάλα κλαδιά δέντρων στην αρχή της πορείας, στη ΧΑΝΘ, αλλά και στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Τσιμισκή.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, με ΜΑΤ φυλάσσονταν τα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός» στα Λαδάδικα.


Τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα δεν έδειξαν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον να καλύψουν μια ακόμα μεγάλη πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από το Alterthess

____________
http://www.stokokkino.gr/article/1000000000006792/THessaloniki-Megali-poreia-enantia-stin-eksoruksi-xrusou-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου