.......... κοινωνία, άνθρωπος, ιδέες, πολιτισμός, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη
................. * ο αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΑΛΛΙΣΤΏ

ΚΑΛΛΙΣΤΏ
..........................................................................Κοντά στα προβλήματα του πολίτη

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Στην τελική ευθεία για την κορύφωση των κινητοποιήσεών τους βρίσονται οι αγρότες του νομού Λάρισας, καθώς ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα στην εθνική οδό.

agrotes-trakter.jpg

Αγροτικές κινητοποιήσεις
Οι αγρότες παρακολουθούν στενά την εξέλιξη με το θέμα του ασφαλιστικού και αναμένουν τη... σειρά τους |EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ
Στην τελική ευθεία για την κορύφωση των κινητοποιήσεών τους βρίσονται οι αγρότες του νομού Λάρισας, καθώς ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα στην εθνική οδό.
Έχει ήδη αποφασιστεί, σε σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα, από την ερχόμενη εβδομάδα, στις 15 Ιανουαρίου, να αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.
Η έξοδος των τρακτέρ θα γίνει σε συντονισμό και με τις λοιπές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας, προκειμένου να «μετρηθούν» και οι διαθέσιμες δυνάμεις.
Κινητικότητα υπάρχει και από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών-κτηνοτρόφων Λάρισας, οι οποίοι αύριο το απόγευμα καλούν σε έκτακτη συνεδρίαση στο δημαρχείο Πλατυκάμπου, αγρότες, κτηνοτρόφους και λοιπούς φορείς του πρωτογενούς τομέα προκειμένου να διατυπώσουν τη δική τους πρόταση για τις κινητοποιήσεις, με αφορμή και το πανελλαδικό κάλεσμα των συντονιστικών επιτροπών για συνάντηση στις 14 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη στο Βελίδειο, όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις.
Αν και ακόμη δεν έχουν καθοριστεί ακριβείς ημερομηνίες, κεντρικός στόχος είναι εν συνεχεία το στήσιμο μπλόκων.
Πάντως οι αγρότες παρακολουθούν στενά την εξέλιξη σε σχέση και με το θέμα του ασφαλιστικού, αναμένοντας τη σειρά τους.
Το γενικό σύνθημα πάντως είναι «έξοδος στην εθνική», δηλαδή μπλόκα και στη φάση αυτή προσδιορίζεται ως πιθανή ημερομηνία εξόδου το διήμερο 19 -20 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο ακόμη οι ημερομηνίες να έχουν οριστικοποιηθεί.

Και τα Τρίκαλα

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν σήμερα και οι αγρότες του νόμου Τρικάλων, έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στην πόλη των Τρικάλων.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» και αγροτικοί σύλλογοι αποφάσισαν να «βγουν» τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 15 Ιανουαρίου, ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν συσκέψεις στα χωριά Πηγή, Μεγαλοχώρι, Κεφαλόβρυσο και Φαρκαδόνα για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου